FAQ

Booking

Vi holder dessverre ikke av rom eller tar reservasjoner. Men book for det antallet du er sikker på, slik at du sikrer deg tiden og rommet/rommene før noen andre event. booker denne. Og skulle det vise seg at dere blir flere personer enn du har bestilt for, så er ikke det noe problem da vi har betalingsterminal i vår resepsjon. Bare husk maks-begrensningen mtp. antall personer pr. rom. (Minimumspris er tilsvarende 3 personer.)
Ja. Har man booket rom, så er det ikke noe problem å møte opp flere personer enn det bestillingen er på. Dog skal man være klar over at hvert rom har maks-begrensing mtp. antall. (Ved oppmøte tar vi da betaling for disse i vår resepsjon.)
Nei. Rom må bookes på nett på forhånd. Men sjekk ut bookingen om det er ledig time! Eller kontakt oss på Chat eller messenger! Er det ikke ledig time, kan vi dessverre ikke ta dere i mot da vi er opptatte med de som allerede er inne.
Det er ikke noe problem. Vi spiller likevel. Men det gis ikke refusjon på bestillingen selv om dere er færre deltagere. For å unngå dette kan man feks. bestille for et mindre antall, og heller betale for resten ved fremmøte hvis det er flere som ønsker å bli med. (Minimumspris er tilsvarende 3 personer.)
Som ved andre kulturarrangementer som kino, fotball, ishockey, teater, forestillinger etc. så refunderer heller ikke vi kjøpte billetter. Men disse kan fritt overdras til andre! Eller vi kan være behjelpelig med om-booking av tidspunktet hvis det er minimum 4 dager frem til spilltidspunktet.
I linken du får av oss laster du ned et unikt gavekort. Dette gavekortet dupliserer eller printer du enkelt ut i det antallet du har kjøpt. Vi har kontroll på referansenummer og det antallet du har kjøpt og som er knyttet opp til transaksjonen i ditt navn.
På gavekortet står det en epost-adresse til kundeservice. Dit sender du ønsket tid for spill. Oppgi hvem du fikk gavekortet av (hvem som kjøpte det) slik at vi finner det igjen i våre systemer. Vi anbefaler at man henvender seg til oss i god tid før ønsket spill, slik at ikke ønsket tid forsvinner innen vi får mulighet til å behandle din henvendelse. Blir man flere personer enn oppgitt på gavekortet, så er ikke det noe problem såfremt det er ledig plasser i rommet/rommene. Betaling for dette gjøres opp ved ankomst (man får rabatt hvis man er sammen med noen som har gavekort). Kundeservice er gjerne bemannet i normal arbeidstid alle virkedager fra mandag til fredag og vi forsøker å svare alle henvendelser samme dag. Hvis din henvendelse til oss skjer på ettermiddag, kveld, helg eller helligdag svarer vi påfølgende virkedag.
Hvis du er midt i bookingen og tiden plutselig forsvinner, kan det være fordi du ved et uhell eller på en annen måte har lukket bestillingssiden. Fortvil ikke, trykk her og se i handlekurven din.
En avtale om kjøp av billetter inngås ved at en firmakunde på bakgrunn av våre priser på vår hjemmeside, gjør en bestilling gjennom våre websider, epost, chat, telefon eller lignende kanaler. Avtalen er bindende når The Escape Room har sendt bookingbekreftelse. Det er firmakundens ansvar å følge opp sin egen bestilling. Så om ikke bookingbekreftelsen skulle bli mottatt av kunden, som følge av eksterne forhold som feks. spamfilter, datatrøbbel, sykdom etc., er ikke dette The Escape Room sitt ansvar. Dette gjelder også dersom en kunde har forspurt endringer av billettyper, spilletider m.m. og The Escape Room har svart på dette.

Vi har studentrabatt. Er det kun en person(er) i gruppen som er student, oppretter man en vanlig bestilling på nett med de øvrige. Altså ikke inkludert den/de personen(e) som er student(er). Studenten betaler i stedet separat ved ankomst hos oss ved fremvisning av studentbevis. *Er alle studenter i gruppen så skriver man kodeordet STUDENT som rabattkode. Da legges det inn en rabatt på bestillingen. Husk at alle må fremvise studentbevis ved ankomst. Merk at vi IKKE gjør refusjoner i etterkant, så kodeordet må legges inn ved bestilling.


Vi har dessverre ikke noe ordning for ledsagerbevis.

Ikke noe problem, bare kontakt oss på kontaktskjemaet vårt, så vi vil svare deg så fort vi kan. Kundeservice er gjerne bemannet i normal arbeidstid alle virkedager fra mandag til fredag og vi forsøker å svare alle henvendelser samme dag. Hvis din henvendelse til oss skjer på ettermiddag, kveld, helg eller helligdag svarer vi påfølgende virkedag.

Generelle spørsmål

Det er et ekte eventyrspill hvor du og dine medspillere blir satt rett inn i en spennende handling, hvor oppdraget deres er å løse koder og gåter, sette sammen puslespill og finne ledetråder - for å til slutt unnslippe rommet innen det har gått 60 minutter. Les mer og se videoer her.
The Escape Room har laget oppgavene slik at man samarbeider på tvers av alle aldre og generasjoner. Ungdom, voksne og pensjonister alle med forskjellige bakgrunner og intellekt, vil garantert få det gøy her! Det blir morsomt og pedagogisk for de yngre - og fengslende og utfordrende for de eldste.
Nei, man trenger ikke være god i Geni, Trivial Pursuit, sjakk, matte, vri åtter eller være medlem av Mensa for å få det til i The Escape Room! Alle har noe å bidre med og suksessen avhenger av egenskapene til hele gruppen. På grunn av de varierte og ulike oppgavene, kan hver og en person være svært nyttig og bidra til gruppens suksess!
Nei, alle klarer ikke å komme seg ut i tide. Det vanlige innen sjangeren er at ca 50% klarer å gjennomføre innen tiden. Men det finnes ingen tapere, og det viktigste er at du har det gøy!
Vi har kamera i rommene og følger med på dere hele tiden, slik at vi kan gi dere hint underveis hvis gruppen trenger det. (Vi har ikke tidsstraff eller trekker fra tid hvis man benytter hint.)
Bruk alle sanser. Løs og tyd visuelle ting, se etter tall eller systematiske samhandlinger, let etter symboler og gjenstander. Finn hemmelige rom og gjemmesteder.. Du skal ikke bruke makt. Alle spor ligger innenfor "armlengde".
Aldersgrense er 14 år (det året man fyller). Barn mellom 14 - 11 år (det året man fyller) har adgang så fremt det er en betalende voksen (over 18 år) i gruppen som skal inn i rommet. (Booker man feks. 2 rom, må det være to betalende voksne med - ett til hvert rom.) Barn under 11 år har ikke adgang mandag t.o.m. lørdag. Men hver søndag har alle barn under 11 år gratis adgang ifølge med en betalende voksen pr. barn. Så hvis dere er to voksne, så kan dere ta med 2 barn under 11 år gratis. De fleste barn som har besøk oss til nå, sier de synes det er veldig spennende og morsomt! (Dette er selvsagt individuelt og vi kan ikke garantere at alle barn har det gøy.) Det er heller ikke dumt å ha et barn i gruppen, da barn gang på gang finner ting som de voksne ikke ser, eller har en helt annen tilnærming på ting som kan hjelpe gruppen. Handlingen kan virke skummel, spesielt når man ser filmene, men det er ikke lagt opp til at man skal bli redd eller skremt i noen av rommene. Blir man likevel redd, er det bare å forlate rommet. Hvis det er flere barn tilstede, vil de synes det er morsomt å være i følge med en voksen som er engasjert, involverende og pedagogisk.
 • I Oseberg er du en detektiv som har rotet deg inn på et kontor hvor låsen har gått i "smekk" bak deg og du må komme deg ut.
 • Kidnappet gir er et mer røffere og skumlere utrykk. Her er du blitt kidnappet og sperret inne av en forbryter, hvorpå du må rømme ut før han er tilbake..
 • I Vitnet har du tatt tilflukt i en bygning og rotet deg inn på et merkelig rom. I dette rommet er det flere praktiske oppgaver som må løses for at du skal klare å komme deg ut.
 • I Redaksjonen er du en del av en arbeidsgruppe på jobb. Plutselig en dag på jobb, så inntreffer det noe kritisk som snur opp ned på arbeidsdagen.
Alle våre rom har forskjellige temaer, men med tilnærmet lik vanskelighetsgrad. Rommene gir helt ulike opplevelser og er ulikt visuelt utformet. De har forskjellige opplevelser i form av historie, miljø og spill-flyt. Ingen gåter eller oppgaver er like. Tilbakemeldinger fra våre kunder som har prøvd alle våre rom, er at rommene er like morsomme og utfordrende på hver sin måte.
Rommene er designet slik at de skal sette deg i en annen virkelighet og forlate hverdagen bak deg. Det er ikke meningen at du skal bli redd. Hvis du føler deg ukomfortabel, kan du når som helst forlate rommet.
Nei, det er ingen skuespillere (eller dyr) som venter på deg i rommet. Det er bare deg og resten av gruppen din som er der inne.
Nei! Din sikkerhet er vår høyeste prioritet og du kan når som helst forlate rommet om du ikke er komfortabel.
Ja så absolutt! Hos oss kan man spille opptil tre rom samtidig. Vi deler dere i lag, hvor lagsmedlemmene må være raske og samarbeide godt for å klare å unnslippe innen 60 min. I tillegg så er det jo morsomt å se hvilket lag som er raskest ut av rommet! Dette er et artig konkurranseelement! Dette fordi rommene våre har tilnærmet lik vanskelighetsgrad. Etterpå kan man jo gå ut på brygga som er like ved for middag eller andre festligheter!
Det kommer helt an på sammensetningen og hvor godt gruppen samarbeider. En gruppe på 4 erfarne spillere kan like gjerne komme raskere ut en en uerfaren gruppe på 10.
For å maksimere spillopplevelsen, ønsker vi at deltakerne ankommer presis til bestilt tid. Vennligst ikke møt opp tidligere eller senere enn dette, da vi ønsker å gi en så god service som mulig, fra dere møter opp til dere forlater oss. Av hensyn til de andre som også spiller, må vi holde en streng tidsplan. Kommer man for sent vil din spilletid reduseres tilsvarende. Vi kan ikke refundere billetter.
Selve spillet tar 1 time, men med briefing/informasjonsfilm, toalettbesøk etc. tar det erfaringsmessig ca. 1,5 time fra våre gjester ankommer hos oss, til de er ute av bygget igjen.
Nei, vi ønsker ikke at det filmes eller tas bilder av våre rom. Men i resepsjonen kan man ta bilder før og etter spillet.
Vi har ikke servering og det er ikke tillatt å nyte alkohol på vår eiendom. Vi er veldig opptatt av at folk som kommer til oss er edru. Dette av sikkerhetsmessige grunner og for at spillopplevelsen skal bli så bra som mulig. Vi er strenge på dette og kan nekte berusede personer adgang. (Billetter blir heller ikke refundert om man bryter disse reglene.) Men etter at man har spilt, så er vår beliggenhet ikke langt fra brygga i Tønsberg, hvor det er et stort antall restauranter og serveringssteder!
Nede ved vannet, på nedsiden av bygningen der vi holder til, kan våre kunder parkere gratis.
Ja vi har toalett!
Alt foregår innendørs i vanlig romtemperatur og man kan ha på seg helt vanlige klær.
Dette er morsomt og vi tar gjerne i mot dere her hos oss. Eneste kriteriet er at vi er «først ute» på listen over aktiviteter den dagen mtp. at samtlige er edru. (Vi er veldig strenge på dette og slipper ikke inn personer som er beruset hos oss. Selv bruden/brudgommen blir avvist hvis dette skjer). Dette er viktig for at spillopplevelsen og sikkerheten er best mulig for hele gjengen. Vi vil at alle skal ha det gøy og at ingen ødelegger for hverandre el. lignende.
Ja, området er kameraovervåket. Dette for at vi som styrer spillet skal kunne følge med slik at spillopplevelsen og sikkerheten blir maksimal og best mulig for dere som spiller. Vi tar ikke opptak!
Når populariteten på et bestemt rom synker, vil vi skifte det ut. Så langt er alle rom like populære og har lik rating fra våre kunder.
Les mer om bruk av Escape room i skolen hvor elevene kan få vise og utvikle sin problemløsningskompetanse, evne til samarbeid, kreativitet og handlingskompetanse i kombinasjon med spesifikk fagkompetanse og tverrfaglighet. Trykk her for å lese mer
Kundeservice og bookingavdelingen er gjerne bemannet i normal arbeidstid alle virkedager fra mandag til fredag og vi forsøker å svare alle henvendelser samme dag. Hvis din henvendelse til oss skjer på ettermiddag, kveld, helg eller helligdag svarer vi påfølgende virkedag.

 • The Escape Room forbeholder seg retten til å avslutte spill, samt til å bortvise en hver person, som ikke følger våre spilleregler og eller er til sjenanse for andre. Kjøpte billetter blir ikke refundert.
 • Våre rom har blitt omhyggelig planlagt for å kunne gi deg den aller beste spillopplevelsen, så vi oppfordrer våre deltagere om å vise omsorg og aktsomhet for installasjonene. Vennligst ikke utøv makt!
 • Ingen gjenstand eller objekt som er viktig for spillet er festet eller gjemt så godt at ikke et barn på 12 år kan løfte eller finne det. Vi har satt maks 2 kilo som begrensning. Det er ikke tillatt å stå på eller flytte på store møbler eller gjenstander. Verktøy som ikke er konstruert for å være en del av spillet, skal ikke benyttes.
 • Utøver du hærverk eller ødelegger noe med vilje, blir du stilt erstatningsansvarlig og bortvist fra området. Du må erstatte alle skader forårsaket av dine eller din families uaktsom, uvøren, eller forsettlige handlinger.
 • Det er ikke tillatt å filme eller ta bilder inne på selve rommet.
 • Alle elsker et godt spill og ingenting ødelegger opplevelsen mer enn hvis noen røper eller forteller om hvordan gåter løses i The Escape Room. Spillets detaljer skal derfor holdes fortrolig og hemmelig.
 • Kommer man for sent, vil den oppsatte spilletiden reduseres tilsvarende. Man vil ikke få utdelt nye billetter eller få sine opprinnelige billetter refundert. Det samme gjelder dersom man ikke møter opp til bestilt tid. Da vil man også miste spillet uten krav til refusjon.
 • Ved personskade, hjerteinfarkt eller lignende, skal The Escape Room ikke holdes ansvarlig.
 • Bilder, videoopptak eller lignende som The Escape Room gjør, tilhører The Escape Room, og kan bli brukt til markedsføringsformål.
 • Vi slipper ikke inn personer som er beruset hos oss. Kjøpte billetter blir ikke refundert.
 • Det er ikke tillatt å nyte medbrakt alkohol samt å nyte mat og drikke inne på rommene.